Hlavní obsah

Fotbaloví kouzelníci se v září v Praze poperou o světové finále v Sao Paulu

PRAZE

Bratislava, Brno a Praha budou v září městy, kde se uskuteční kvalifikační kola Redbull Street Style, čili soutěže jednotlivců v dovednostech s fotbalovým míčem, o listopadové finále v brazilském Sao Paulu. V hlavním městě Česka se odehraje také závěrečné národní finále, z něhož se ten nejlepší fotbalový kouzelník bude moci radovat z postupu do světového finále v Brazílii.

Foto: www.redbullstreetstyle.com

Fotbalový kouzelník předvádí jeden ze svých triků.

Článek

Pravidla pro finále jsou jasně daná. Tři minuty, dva hráči, jeden míč! Red Bull Street Style rozhodil své sítě mezi světovou freestyle elitu a ta na sebe nenechala dlouho čekat. Závodníci ze 47 zemí světa bojují ve více než 100 lokálních kvalifikacích vedoucích k národnímu finále. V každé bitvě se utkají dva hráči proti sobě na kruhovém pódiu systémem jeden na jednoho. Každý v duelu má střídavě 20 sekund na to, aby ukázal své nejlepší triky s míčem za zvuku breakdance a hip hopové muziky.

V těchto tříminutových finálových kolech hodnotí porotci ovládání míče, tvořivost a styl. Vítěz postupuje do dalšího kola. Každá zúčastněná země bude moci poslat jednoho hráče na světové finále, které je naplánováno na 16. až 18. listopadu 2008 v brazilském Sao Paulu.

V regionálních kvalifikacích dvou zemí již vyhrály i dívky. V řeckém Thessaloniki to byla dvacetiletá Anastasia Papadopoulou, a v jihoafrickém Port Elizabeth osmnáctiletá Natalie Sharp.

Česká republika a Slovensko hodlají poslat jednoho vybraného fotbalového kouzelníka na velké světové finále. Kvalifikační kola pro Česko-Slovensko budou probíhat v září ve městech Bratislava, Brno a Praha. V Praze se také odehraje národní finále. Případní zájemci se mohou do soutěže přihlásit na www.redbullstreetstyle.com.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň