Hlavní obsah

Panamští fotbalisté si stěžují u FIFA, že byli terčem rasismu

PANAMA CITY

Vedení panamského fotbalu předalo mezinárodní federaci FIFA stížnost kvůli událostem během červnového kvalifikačního utkání v Salvadoru o postup na mistrovství světa. Hráči Panamy se podle vyjádření funkcionářů stali terčem rasismu ze strany diváků, kteří na ně navíc mimo jiné házeli dokonce sáčky naplněné močí.

Článek

Panamská strana si stěžovala, že v Salvadoru cítila nepřátelské prostředí od samého počátku. Před zápasem například našli hosté uzamčené tréninkové hřiště a jejich autobus byl napaden domácími fanoušky. Ti na ně podle oficiální stížnosti volali rasistické pokřiky. Před samotným utkáním při tradičním pozdravu kapitánů prý soupeř mrštil panamský znak na zem.

"Od začátku zápasu byli naši hráči neustále uráženi. Policii vůbec nezajímalo, že fanoušci házejí na hráče lahve nebo sáčky s močí," píše se ve stížnosti. Během zápasu byl lahví zasažen například brankář Jaime Peneda, přesto rozhodčí zápas nepřerušil.

Panama po domácí výhře 1:0 prohrála v Salvadoru 1:3 a z kvalifikace vypadla. Vyřazení odnesl trenér Alexandre Guimaraes, kterého ve funkci nahradil Brit Gary Stempel.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň