Hlavní obsah

Casillas a Torres mají k zisku Zlatého míče blíž než Ronaldo

Španělští reprezentanti útočník Fernando Torres a brankář Iker Casillas by se mohli radovat ze zisku Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy na úkor portugalského záložníka Cristiana Ronalda. S tímto tvrzením přichází server goal.com s odkazem na italská média, která v neprospěch středopolaře Manchesteru United vyzdvihují fakt, že se mu nijak výrazně nepovedlo uplynulé Euro v Rakousku a Švýcarsku.

Článek

Ronaldo sice zazářil na klubové úrovni jako žádný jiný fotbalista v uplynulé sezóně, když se mu podařilo v dresu Rudých Ďáblů překonat brankáře soupeře ve 42 případech. S Manchesterem se radoval ze zisku anglického titulu i z prvenství v Lize mistrů.

Na své povedené výkony z klubových soutěží ovšem nedokázal patřičně navázat na skončeném evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku, kde hlavní hvězda portugalského výběru dovedla svůj tým do čtvrtfinále. Ani na Euru nedokázal Ronaldo vyvrátit kritiku na svou osobu, že se těžko prosazuje v těžkých zápasech.

Naopak španělský gólman Iker Casillas dokráčel se svým týmem coby kapitán až na samý vrchol Eura a v boji o evropský primát podržel své mužstvo nejedním důležitým zákrokem. Památným zůstane úspěšný čtvrtfinálový penaltový rozstřel proti Itálii. Byl to znovu Casillas, koho plácali po zádech na konci uplynulé sezóny španělské nejvyšší ligy, když pomohl Realu Madrid k zisku titulu s dvanáctibodovým náskokem na druhý Villarreal.

Další Španěl Fernando Torres nejenže vstřelil v dresu Liverpoolu úctyhodných 33 branek ve všech soutěžích, jediným gólem ve finále Eura navíc rozhodl o zisku titulu pro tým z Pyrenejského poloostrova. Ke zmíněné trojici kandidátů na zisk Zlatého míče řadí zdroj také Lionela Messiho a ruského špílmachra Andreje Aršavina.

Reklama

Související témata: