Hlavní obsah

Queiroz se stal novým trenérem portugalských fotbalistů

Carlos Queiroz se stal novým trenérem portugalské fotbalové reprezentace. Jmenování pětapadesátiletého kouče v pátek oznámila národní fotbalová federace s tím, že se s ním dohodla na čtyřleté smlouvě. "Jsem velmi hrdý a poctěný, že se mohu vrátit a sloužit své vlasti. Tohle je velmi výjimečná pozice, kterou by každý chtěl," uvedl v oficiálním prohlášení Queiroz, který bude ve středu představen na tiskové konferenci.

Foto: Real Madrid

Carlos Queiroz

Článek

Queiroz naposledy působil jako asistent Alexe Fergusona v Manchesteru United, ale s reprezentačním fotbalem má bohaté zkušenosti. V roce 1999 vedl reprezentaci Spojených arabských emirátů, v letech 2000 až 2002 trénoval Jihoafrickou republiku, kterou dovedl na mistrovství světa v Japonsku a Koreji. Na klubové úrovni neúspěšně rok působil v Realu Madrid.

Na domácí scéně Queiroz působil na začátku devadesátých let, kdy trénoval portugalskou jednadvacítku v čele s Luisem Figem. Nyní se stal nástupcem Brazilce Luize Felipeho Scolariho, který po mistrovství Evropy lavičku portugalské reprezentace po více než pěti letech opustil a odešel do londýnské Chelsea.

Reklama

Související témata: