Hlavní obsah

Ronaldo: Queiroz je tou správnou volbou

MANCHESTER

Podle portugalské hvězdy Cristiana Ronalda je nový trenér portugalské fotbalové reprezentace Carlos Queiroz tím pravým mužem pro tento post. Ronaldo to uvedl po zkušenost z dlouhodobé spolupráce v Manchesteru United, kde Queiroz dělal asistenta trenéra Alexe Fergusona.

Článek

"Pracuji s ním již dlouho a tak mohu jednoduše říct, že Queiroz je tou správnou volbou," řekl v rozhovoru pro portugalský rozhlas RTP Ronaldo, za jehož příchodem do Manchesteru stojí právě nový portugalský trenér, který nahradil Luize Felipe Scolariho. Ten po mistrovství Evropy zamířil do londýnské Chelsea.

Pětapadesátiletý Queiroz se tak vrací k portugalské reprezentaci po čtrnácti letech, když na lavičce národního týmu působil v letech 1991-93. Nepovedlo se mu však kvalifikovat na mistrovství světa v roce 1994 a byl propuštěn. Následně působil ve Sportingu Lisabon či na lavičce slavného Realu Madrid, kde však strávil jen deset měsíců. Kromě toho vedl reprezentační výběry Spojených arabských emirátů a Jihoafrické republiky. Největší slávu si však získal jako asistent Fergusona v Manchesteru United.

Ferguson: Carlos je jedním z nejlepších trenérů světa

"Jen s velmi těžkým srdcem opouštím nejlepší klub na světě," uvedl Queiroz, který v Manchesteru působil dohromady šest let. "Bylo to mé nejlepší období v životě, jak po osobní tak i profesionální stránce. Musím poděkovat siru Alexovi za jeho důvěru ve mě a za to, jak mě svými znalostmi, duchem a touhou připravil na mou novou roli," dodal na adresu svého dosavadního nadřízeného.

Slavný skotský trenér přiznal, že odchod Queiroze bude pro Manchester ztrátou. "Carlos je jedním z nejlepších trenérů na světě," řekl Ferguson pro oficiální stránky Manchesteru. "Jeho pozornost pro detaily a schopnost pracovat s novinkami v oboru z něj dělá jeden z klíčových faktorů našeho současného úspěchu," dodal Ferguson, který v uplynulé sezóně dovedl Manchester k titulu v anglické lize i k výhře ve finále Ligy mistrů.

Na Fergusona, který působí na lavičce "Rudých ďáblů" již 22 let, tak nyní čeká úkol vybrat si nového asistenta. Největšími kandidáty na uvolněnou pozici jsou podle britských médií ředitel hráčské akademie Manchesteru Brian McClair, trenér portugalské Benfiky Pako Ayesteran a francouzská legenda a bývalý hráč Manchesteru Laurent Blanc, který v uplynulé sezoně dovedl Bordeaux k druhému místu ve francouzské lize.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články