Hlavní obsah

Kokainový hříšník Bosnich se pokouší oživit fotbalovou kariéru

Bývalý brankář Manchesteru United, Aston Villy a Chelsea Mark Bosnich se pokouší v rodné Austrálii oživit kariéru, kterou před pěti lety ukončila jeho závislost na kokainu. Šestatřicetiletý fotbalista nastoupil na dvoutýdenní testy v celku nejvyšší australské soutěže Central Coast Mariners.

Článek

"Smlouvu s námi nepodepsal, ale byl přizván k tréninku. Chceme mu tak pomoci v jeho návratu do profesionálního fotbalu ať už v našem, nebo jiném klubu," řekl agentuře Reuters šéf Central Coast Mariners Lyall Gorman. Jeho klub přišel v minulé sezóně o brankářskou jedničku Danyho Vukovice, který při ligovém utkání udeřil rozhodčího a do října si nezahraje.

Bosnich se už o návrat k fotbalu několikrát pokusil, shodil 15 kilogramů a naposledy byl loni v říjnu na testech v Queens Park Rangers. Za anglický klub však odchytal jen jeden přípravný zápas.

Sedmnáctinásobný reprezentant si po krátkém angažmá v United udělal jméno v Aston Ville, za kterou v letech 1992 až 1999 odchytal 227 zápasů. Poté se vrátil do Manchesteru a do Chelsea přišel v roce 2001. O dva roky později se ale přišlo na to, že bral kokain a jedna z největších hvězd australského fotbalu byla z klubu propuštěna a od té doby si nezachytala.

Reklama

Související témata: