Hlavní obsah

Při přátelském utkání West Hamu a Columbusu se poprali fanoušci

COLUMBUS

Přípravný zápas West Hamu na stadiónu celku zámořské MLS Columbusu Crew zastínila rvačka více než stovky fanoušků. Na tribunách se podle agentury AP poprala asi stovka domácích příznivců se třicítkou Angličanů.

Článek

Rvačku, která zastínila vítězství West Hamu 3:1, vyprovokovala hrstka příznivců West Hamu, když se prodrala do sektoru radikálních fanoušků Crew. Ti začali směrem k rivalům skandovat a krátce nato propukla bitka. Policie a ochranka na stadionu nakonec bojující skupinky oddělila. Policie zatkla jednoho fanouška u stadionu pro nepřiměřené chování, ale není známo, zda byli zadrženi někteří výtržníci i na stadionu. Agentura AP také neinformovala, zda byl někdo zraněn.

Letos se jedná už o druhý případ výtržnosti fanoušků Crew. V květovém zápase zámořské ligy MLS proti týmu New England dostal Columbus rozhodující gól v 89. minutě a na jeho střelce jeden z domácích příznivců pokřikoval rasistické nadávky. Případ vyvolal rozsáhlá vyšetřování a pokud bude fanoušek na videu odhalen, hrozí mu doživotní zákaz vstupu na stadióny.

Reklama