Hlavní obsah

Kapitán Němců Jungwirth: Budeme slavit celou noc

JABLONEC NAD NISOU

Kapitán německých fotbalistů do devatenácti let mohl v sobotu večer zvednout nad hlavu trofej pro mistry Evropy v této věkové kategorii. Ve finále porazili němečtí fotbalisté Itálii 3:1 a zaslouženě vyhráli. "Budeme slavit určite celou noc. Až v příštích několika dnech si uvědomíme, co jsme dokázali," řekl Jungwirth pro stránky uefa.com

Článek

Střední obránce zápas nedohrál, protože byl sedm minut před koncem prvního poločasu po druhé žluté kartě vyloučen. Jeho spoluhráči se s jeho absencí dokázali vyrovnat a i v deseti vstřelili jestě dvě branky. "Bylo to absolutně neuvěřitelné vystoupení. Jak jsme hráli v obraně, jak jsme bojovali, jak jsme útočili a jak jsme se snažili vstřelit další branky, ačkoli jsme hráli o deseti," řekl po zápase Jungwirth.

"Bláznivá párty po zápase už začala v naší šatně," poznamenal mladý obránce a pokračoval: "Budeme slavit určitě celou noc. Až v příštích několika dnech si uvědomíme, co jsme dokázali. Nyní budeme oslavovat."

Jungwirt je jedním ze čtyř hráčů Mnichova 1860, kteří nastoupili v základní sestavě ve finále. To pouze dokazuje vynikající práci s mládeží v tomto bundesligovém klubu. "Všichni hráči jsme narozeni v roce 1989, ale v německém týmu jsou i další vynikající hráči, ne jen ti z Mnichova 1860," řekl Jungwirth a doplnil: "Je tu také pět hráčů z Bayeru Leverkusen. Já se nijak nestarám o to, kde kdo hraje. Všichni v sobotu ukázali, že jsou nejlepšími hráči a nejlepším týmem v Evropě."

Reklama