Hlavní obsah

Brankář Bosnich se po šestileté pauze předvedl skvělým výkonem

Brankář Mark Bosnich zažil fantastický návrat k fotbalu, když po téměř šestileté pauze zaviněné mimo jiné trestem za užívání kokainu hned ve svém prvním zápase za australský celek Central Coast Mariners chytil penaltu a předvedl další skvělé zákroky. Pomohl tak k vítězství 3:0 nad Sydney v australském předsezonním ligovém poháru a řekl si o smlouvu. V klubu je totiž jen na čtrnáctidenní zkoušce.

Článek

Šestatřicetiletý brankář, který se proslavil působením v anglických celcích Aston Villa, Manchester United a Chelsea, za které odchytal celkem 255 zápasů Premier League, po zápase sklidil potlesk od sedmi tisíc diváků v hledišti. Oslavil tak svůj návrat k fotbalu. Šlo o jeho první zápas po téměř šesti letech, navíc na australské půdě hrál poprvé od roku 1999, v dresu australského klubu nastoupil naposledy dokonce před 20 lety.

Bosnich byl v roce 2003 usvědčen z užívání kokainu a tehdejší zaměstnavatel Chelsea ho propustil. Navíc dostal trest zákazu startu na devět měsíců. Od té doby nechytal, přestože se o návrat k fotbalu několikrát pokusil, shodil 15 kilogramů a naposledy byl loni v říjnu na testech v Queens Park Rangers. Za anglický klub však odchytal jen jeden přípravný zápas.

Reklama

Související témata: