Hlavní obsah

Do boje s koronavirem se zapojil i fotbalový mistr světa Dunga

Rio de Janeiro

Do boje s dopady pandemie koronaviru se zapojil i kapitán brazilských mistrů světa z roku 1994 Carlos Dunga. Pro chudé obyvatele Porta Alegre zajistil dodávky potravin a spolu s několika místními fotbalisty dokonce pomáhal nakládat krabice se zeleninou a ovocem.

Foto: Diego Vara, Reuters

Carlos Dunga (vpravo) a Andres D'Alessandro pomáhají s distribucí potravin.

Článek

"Víme, že ve favelách je hodně lidí, kteří nepracují a tak nemají na jídlo. Proto jsem zavolal kamarádům, se kterými chodím hrát fotbal a domluvili jsme se, že s tím něco uděláme," řekl agentuře Reuters Dunga. Po domluvě s několika supermarkety a dopravci tak zajistil více než deset tun jídla.

Dunga, s nímž se na organizaci podíleli bývalí reprezentanti Jorginho, Tinga nebo mistr světa z roku 2002 Edmílson, poté o víkendu strávil většinu volného času nakládáním potravin do dodávek. V úterý mu pomáhal argentinský záložník Porta Alegre Andrés D'Alessandro.

Stranou nezůstali ani další sportovci. Do boje s koronavirem, který si v Brazílii vyžádal 14 tisíc nakažených a 700 mrtvých, se zapojil i judista Flávio Canto. Bronzový medailista z olympiády v Aténách vybírá finance pro charitativní fond na podporu chudých rodin z Ria a Cuiaby, které kvůli karanténě přišly o příjmy.

"Až tohle skončí, tak ti, co měli hodně, budou mít sice méně, ale pořád budou mít víc než ostatní. Takže mají povinnost pomoci těm, co nemají vůbec nic," řekl Canto s tím, že každá rodina dostane kartu s měsíční podporou 100 realů (asi 450 korun), za které bude moci nakoupit v místních obchodech.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 45. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň