Hlavní obsah

Šimákův gól pomohl Stuttgartu k postupu do Poháru UEFA

STUTTGART

Český fotbalista Jan Šimák se výrazně zasloužil o postup Stuttgartu do druhého předkola Poháru UEFA. V nedělním odvetném utkání 3. kola Poháru Intertoto proti Saturnu Moskevská oblast v 83. minutě překonal z přímého kopu z 20 metrů střelou do levého horního rohu krajana Antonína Kinského. Smazal tak jednobrankovou ztrátu z prvního zápasu v Rusku a zařídil prodloužení.

Článek

V něm rumunský střelec Marica dvěma góly rozhodl o postupu německého týmu. Ke třetí brance pomohl Stuttgartu svou chybou Kinský.

Devětadvacetiletý Šimák byl již v prvním vzájemném utkání nejlepším hráčem Stuttgartu, kam v létě přestoupil z Jeny, která sestoupila z druhé ligy.

"Byl to můj první domácí zápas za Stuttgart, takže jsem byl trochu nervózní. Proto jsem na začátku udělal dost chyb," uvedl po zápase Šimák. Postupem času se prý jeho výkon zlepšil. "Pracovali jsme systematicky, i když soupeř hrál dobře. Rozhodli jsme díky standardním situacím," prohlásil český hráč.

Odvety 3. kola:
Rosenborg Trondheim - Breda 2:0 (1:0), první zápas 0:1, postoupil Rosenborg, FK Riga - Elfsborg 0:0, první zápas 0:1, postoupil Elfsborg, Stuttgart - Saturn MO 3:0 po prodl. (0:0, 1:0), první zápas 0:1, postoupil Stuttgart.
Postupující do 2. předkola Poháru UEFA:
Rennes, Aston Villa, Vaslui, Grasshoppers Curych, Sturm Štýrský Hradec, Braga, Neapol, La Coruňa, Rosenborg Trondheim, Elfsborg, Stuttgart.

Reklama