Hlavní obsah

Brücknerovým asistentem v Rakousku bude nejspíš Kocian

Bývalý trenér slovenské fotbalové reprezentace Ján Kocian by se mohl stát asistentem Karla Brücknera na lavičce rakouského národního týmu. "Trenér Brückner mě kontaktoval. Řekl mi, že má zájem, abych dělal asistenta u rakouské reprezentace," řekl Kocian v úterý slovenskému deníku SME.

Článek

Kocian nabídku zvažuje a podle deníku je pravděpodobné, že bývalí kormidelníci české a slovenské reprezentace povedou národní mužstvo Rakouska. "Všechno se vyjasní po jednání mezi mnou, panem Brücknerem a Rakouským fotbalovým svazem," dodal Kocian. Rozhodnutí by mělo padnout do pátku.

Podle SME je spojení Brückner - Kocian ideální a mohlo by dobře fungovat po všech stránkách. "Český trenér je v evropském fotbale uznávanou veličinou a autoritou. Kocianův lidský rozměr, fotbalové vzdělání a velmi dobrá znalost němčiny dávají výborné předpoklady, aby se stal Brücknerovou pravou rukou. Česko - slovenská dvojice by se mohla skvěle doplňovat," píše deník a připomíná, že Kocian léta působil jako hráč i jako trenér v Německu.

Reklama