Hlavní obsah

Francouzský reprezentační rekordman Thuram končí s fotbalem

Francouzský fotbalový rekordman v počtu reprezentačních startů Lilian Thuram v pátek ukončil kariéru. Šestatřicetiletý obránce, který nastoupil za národní mužstvo ve 142 zápasech, měl v červnu podepsat smlouvu s Paris St. Germain, avšak při zdravotní prohlídce odhalili lékaři srdeční vadu.

Článek

Bývalý hráč Monaka, Parmy, Juventusu a Barcelony naposledy nastoupil ve francouzském dresu v půli června na mistrovství Evropy při porážce 1:4 s Nizozemskem. Po následném vyřazení Francie v základní skupině oznámil ukončení reprezentační kariéry. Ve sbírce má i tituly mistra světa z roku 1998 a evropského šampióna o dva roky později.

"Bylo by pro mne těžké pokračovat. Moc rád bych hrál za PSG, chtěl jsem být jeho Paolem Maldinim, ale bohužel to nepůjde. Rozhodl jsem se raději neriskovat," uvedl Thuram na dnešní tiskové konferenci v Paříži v narážce na čtyřicetiletého kapitána AC Milán. Do francouzské ligy se měl Thuram vrátit po 12 letech.

Podle lékaře fotbalistů PSG Erika Rollanda je zvětšení Thuramova srdce nebezpečné. Podle hráče jde o stejné potíže, jaké měl jeden z jeho bratrů Antonio; ten zemřel na zástavu srdce, když hrál basketbal.

Reklama

Související témata: