Hlavní obsah

Dalglishe, který se nakazil koronavirem, propustili z nemocnice

Sportovní svět si může oddechnout. Tentokrát všechno dobře dopadlo. Liverpoolská fotbalová legenda Kenny Dalglish, který měl pozitivní test na koronavirus, byl v sobotu propuštěn z nemocnice. Devětašedesátiletý bývalý hráč i trenér slavného klubu byl hospitalizován tři dny. Symptomy nemoci covid-19 se u něj neobjevily.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalová legenda - Kenny Dalglish.

Článek

Po propuštění Dalglish ocenil práci britských zdravotníků. "Lidé si mohou myslet, že díky svému jménu jsem měl tu nejlepší péči, ale tu mají všichni pacienti. Máme štěstí, že je (zdravotníky) máme, a každému z nich přeju, ať se jim daří, protože tvrdě pracují, abychom to všichni zvládli," napsal Dalglish pro skotský list The Sunday Post.

Bývalý skotský reprezentační útočník získal tři mistrovské tituly s Celticem Glasgow a v roce 1977 přestoupil do Liverpoolu. V jeho dresu se radoval šestkrát z anglického titulu a třikrát vyhrál Pohár mistrů evropských zemí. Další tři liverpoolské mistrovské tituly přidal jako trenér a z lavičky také dovedl k nečekanému ligovému triumfu v roce 1995 Blackburn.

Od roku 2017 nese Dalglishovo jméno jedna z tribun na stadionu Anfield. O rok později ho britská královna Alžběta II. povýšila do rytířského stavu.

Reklama

Související témata: