Hlavní obsah

Brückner před svou premiérou Rakušany napínal

VÍDEŇ

Bývalý trenér českých fotbalistů Karel Brückner si přenesl svůj osobitý styl i k rakouské reprezentaci, kterou převzal po mistrovství Evropy. Před svou premiérou ve funkci ve středečním přípravném utkání proti světovým šampionům Italům toho o svých záměrech příliš neprozradil.

Článek

"Vím, jakým systémem budeme hrát. Ale moje motto zní, informace hledat a najít, ale ne je tady zveřejňovat," řekl Brückner novinářům před utkáním v Nice. Vyhnul se i dotazu, jaký by si přál uhrát výsledek. "Přání patří k Vánocům, já mám své cíle a plány," uvedl osmašedesátiletý kouč, jenž se pokusí dovést Rakousko na mistrovství světa 2010.

Nakonec připustil, že by byl spokojen, kdyby jeho svěřenci proti Italům, k nímž se vrátil úspěšný kouč Marcello Lippi, uhráli remízu. "Ale ne pokud povedeme 3:0," řekl s úsměvem.

Brückner zatím nevybral nového kapitána, ve středu povede tým dosavadní kapitán Andreas Ivanschitz. "Tohle vyřešíme až při dalším srazu," řekl kouč po úvodním tréninku. Mezi tyče se postaví Alexander Manninger. "V Manningerovi a Machovi máme dva velmi dobré brankáře, škoda že je Macho zraněný. Každopádně je pro mne teď hodně těžké určit, kdo bude chytat pravidelně," uvedl Brückner.

Dodatečně nominoval útočníka Marka Janka, který je nejlepším střelcem rakouské ligy se sedmi góly ze šesti utkání. Přesto ho původně kouč opominul. Od Brücknera dostal pozvánku až po zranění záložníka Reného Aufhausera.

"Nevím, čemu se divíte. Už při nominaci jsem prohlásil, že chci mít v záloze dva hráče pro případ zranění a na ně došlo. Janko má dobrou formu a nemyslím, že by nedělní nominace byla pozdě," řekl Brückner. Odmítl, že by reagoval na rozpaky rakouských novinářů v komentářích.

Noví rakouští trenéři se chtějí už hlavně soustředit na fotbal. "Trenér už řekl, že jsme měli snad 25 tiskových konferencí, ale zatím žádný trénink. O to víc se na něj těšíme," řekl Brücknerův asistent Ján Kocian.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň