Hlavní obsah

Capello výkon Anglie nezatracuje, Terry uznává problémy uvnitř kádru

Poté, co se anglická fotbalová reprezentace neprobojovala na letošní ME, nezačali svěřenci nového kouče Itala Fabia Capella přesvědčivě ani podzimní sezónu. Ve středečním přátelském utkání proti Česku fotbalově nezazářili a na konečných 2:2 vyrovnali až v nastavení. „Chtěli jsme hrát lépe, v příštích utkáních už budeme silnější,“ řekl pro Setanta Sports střelec vyrovnávací branky Joe Cole.

Článek

„V prvním poločase jsme hráli velmi dobře. Ale Česko hrálo hodně nebezpečně. Všiml jsem si, že pokud soupeř praktikuje kvalitní rychlé protiútoky, máme s tím problém,“ vypozoroval trenér domácího celku Capello. „Tímto zápasem jsme začali sezónu, hráči ještě nejsou na nejlepší úrovni po fyzické stránce. Jsem si jistý, že se zlepší. Další krok dopředu jsme ale udělali,“ dodal italský kouč na BBC.

Do vedení dostal českou reprezentaci na londýnském Wembley Milan Baroš, když ve 22. minutě využil přihrávku Radka Šírla. Do přestávky ovšem hlavou stačil snížit Brown. Chvíli po půli zužitkoval trestný kop Marek Jankulovski, konečnou podobu výsledku 2:2 dal až v nastavení po nepřehledné situaci v českém vápně Joe Cole.

PŘÍPRAVA ČESKO vs. ANGLIE NA SPORT.CZ
ON-LINEČesko - Anglie
REFERÁTVýhru Čechu sebral v nastavení Cole
TRENÉRBod z Anglie je vždycky úspěch
KAPITÁNÚspěšná premiéra, říká Ujflauši
SOUPEŘKouč výkon nezatracuje, Terry vnímá problém

„Podívám-li se na vývoj utkání z širšího hlediska, neuspěli jsme. Očekávali jsme víc, ale musíme mít na paměti, že se jednalo o přátelský zápas, ve kterém se hledá to nejlepší složení pro kvalifikaci,“ řekl pro Setanta Sports John Terry, jehož trenér Capello zvolil pro nadcházející kvalifikační cyklus o světový šampionát za kapitána Albionu.

„Odnesli jsme si některá některé plusy, ale negativa také. Musíme si ještě sednout a zápas znovu projít. S mužstvem, s nímž jsme do utkání vstoupili, jsme měli vyhrát. Všechno chce čas, podle mě půjde o pomalý proces,“ nechal se slyšet Terry.

Anglické hvězdy nedokážou hrát jako tým 

S výkonem domácího mužstva nebyla spokojena ani většina z téměř sedmdesáti tisíc diváků, kteří na nový stadión Wembley zavítali. „Fanoušci byli samozřejmě nespokojeni, tomu rozumíme. Na druhou stranu doufáme, že utkání, v němž o něco půjde, uhrajeme,“ věří muž s kapitánskou páskou na ruce.

Obránce Chelsea se také nevyhnul tématu, proč se anglický národní tým neprezentuje týmovým výkonem, ač má ve svém kádru kvalitní hráče z nejlepších klubů světa. „Je to problém, který se anglické reprezentace drží poslední čtyři nebo pět let. Na mezinárodní úrovni nám to spolu až úplně neklape, i když se na to zaměřujeme,“ uznal Terry.

Reklama