Hlavní obsah

Koller první gól v ruské lize neslavil

SAMARA/PRAHA

Až neskutečně dlouho musel český legionář ve službách ruské Samary Jan Koller čekat na první gól v ruské lize. Teprve v osmém utkání se trefil a pomohl tak svým Křídlům sovětů ve dvacátém kole k vysoké výhře 4:0 v Tomsku. Jen mimochodem - domácími drtivá prohra otřásla natolik, že trenér Romašenko a generální ředitel klubu Stěpanov okamžitě po utkání abdikovali, ale vedení klubu jejich rezignaci nepřijalo.

Foto: Sport.cz

Jan Koller s plyšovým medvědem, kterého mu vedení Samary věnovalo pro čerstvý přírůstek do rodiny - dceru Kateřinu.

Článek

Gratulace pro populárního Dina, jenž dostal od fanoušků a vedení klubu obrovského plyšového medvěda jako dárek pro svou druhou dcerku Kateřinu narozenou v minulých dnech, nebraly konce. Nejlepší kanonýr v historii české fotbalové reprezentace však první ligovou trefu v Rusku slavit nehodlá.

„Ne a ještě jednou ne. K oslavám nemám důvod,“ vykládal ruským novinářům, když mu k prolomení střelecké smůly gratulovali. Vysoké vítězství ale samozřejmě i Kollera potěšilo.

„Byl to podobný zápas, jaký jsme sehráli v předchozím kole doma s petrohradským Zenitem. Také jsme byli v první poločase lepší, ale nakonec jsme 0:3 prohráli. Sibiřským Tomskem otřásl první gól, který inkasoval v 58. minutě z penalty a když jsme během čtvrt hodiny přidali tři další, bylo rozhodnuto,“ glosoval český exreprezentant povedené utkání Samary, v němž dal hlavou druhý gól a na třetí Tichonovovi nahrával.

„No, ono to bylo z naší strany povedené až v druhém poločase. Do přestávky nám chyběl pohyb i agresivita, kombinace byla zdlouhavá, přihrávky nepřesné,“ odmítal Koller přílišnou chválu, která se na Křídla sovětů i na něho po utkání snesla. „Až po přestávce hrálo mužstvo a tudíž i já tak, že jsme mohli být spokojeni. Ale k oslavám skutečně není důvod,“ nechal se český kanonýr slyšet v rozhovoru pro ruský list Sport Express.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články