Hlavní obsah

Trenéra Anglie Capella výkon jeho svěřenců nepřekvapil

LONDÝN/PRAHA

Trenér anglické reprezentace Fabio Capello má za sebou úspěšné utkání proti Chorvatsku, které jeho tým ve středu v Záhřebu zdolal vysoko 4:1 a Ital výkon hráčů Albionu označil za odvážný a seběvědomý. Největší zásluhu na vítězství měl teprve devatenáctiletý Theo Walcott, který se trefil třikrát. „Všem jsme ukázali, jak silným týmem jsme,“ řekl po utkání střelec Arsenalu.

Článek

Velice spokojený byl ve středu večer kouč anglické fotbalové reprezentace. „Hráli jsme sebevědomě a beze strachu od první minuty,“ nechal se slyšet italský trenér po zápase a pokračoval: „Hráči hráli jako na tréninku, technicky velmi dobře a s kuráží.“ Capello musel pochválit hlavně mladičkého Theo Walcotta, který zaznamenal hattrick.

„Je mladý, rychlý a tak nebezpečný. Je jedním z nejdůležitějších mladých hráčů v celé Anglii nejen pro národní tým, ale také pro Arsenal,“ vysekl poklonu devatenáctiletému hráči Kanonýrů na stránkách bbc.com Capello.

Jediné, co by mladého hráče mohl zbrzdit ve vývoji je podle Capella zranění. „Doufám, že bude v pořádku a že se mu budou vyhýbat zdravotní patálie,“ doplnil kouč a dodal, že týmu pomohl týden strávený pohromadě. „Byli jsme spolu deset dní, říkal jsem, že se budeme krůček po krůčku zlepšovat,“ poznamenal.

Capella výkon hráčů nepřekvapil

„Nejsem překvapený výkonem hráčů, protože je znám a vím, čeho jsou schopni. Když chcete zvítězit, musíte mít styl a týmového ducha. Výsledek je neuvěřitelný, ale předvedená hra byla velmi, velmi dobrá,“ chválil reprezentaci Albionu Capello. Utkání mělo pro ostrovany zvláštní náboj. Právě Chorvati jim totiž zaterasili cestu na EURO 08, když 31. listopadu 2008 v Londýně vyhráli 3:2 a zajistili tím postup Rusku na úkor Angličanů.

Walcott věří, že vítězství proti Chorvatsku je důkazem toho, jak tým funguje jako celek. „Všem jsme ukázali, jak silným týmem jsme,“ řekl po utkání fotbalista a rozplýval se nad výkonem reprezentace. „Fotbal, který jsme hráli byl naprosto úžasný, takhle můžeme hrát proti komukoli,“ věří Walcott a pokračoval: „Jsem šťastný, že mně Fabio Capello dal příležitost a já se jí chytil. Ze startu kvalifikace si vezmeme pozitiva i negativa. Když budeme hrát tak jako proti Chorvatsku, bude všechno skvělé,“ doplnil Walcott.

Reklama

Související témata: