Hlavní obsah

Chorvatům hrozí pokuta za rasistické úrážky na Angličana Heskeyho

Chorvatský fotbalový svaz se může připravit na to, že bude platit tučnou pokutu za pokřiky domácích fanoušků na anglického útočníka Emila Heskeyho ve středečním duelu kvalifikace o mistrovství světa, v němž hosté v Záhřebu zvítězili vysoko 4:1. Anglická federace se do sídla FIFA chystá poslat žádost o prošetření celého případu.

Článek

„Můžeme potvrdit, že asociaci FIFA předáme zprávu ohledně rasistických pokřiků, kterých se dopustili někteří chorvatští fanoušci během kvalifikačního utkání MS,“ řekl pro server skysports.com mluvčí anglické Fotbalové asociace. „Je nepřijatelné, aby byl kdokoliv terčem rasistických urážek. Požádáme FIFA, aby tuto záležitost prošetřili,“ dodal.

Sám Heskey byl z chování části publika znechucený. "Za to, co pokřikovali, musí nést zodpovědnost. Jsou to ignoranti, kteří by měli být ignorováni," vzkázal útočník Wiganu Athletic.

Chorvatští fanoušci jako by se nepoučili z letošního mistrovství Evropy, kde si také neodpustili nevhodné pokřiky na hráče soupeře. UEFA proto tamní svaz potrestala pokutou ve výši 12 500 eur (asi 300 tisíc korun).

Chorvaté se nyní můžou připravit na to, že budou při opakování prohřešku platit ještě víc. Není také vyloučeno, že na další domácí zápasy budou mít zavřený stadión.

Reklama

Související témata: