Hlavní obsah

Blatter bude v JAR sledovat, jak pokračují přípravy MS

BERN

Prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter se v polovině září vypraví na osobní návštěvu Jihoafrické republiky, aby sám sledoval, jak pokračují přípravy mistrovství světa v roce 2010. Blatter věří, že se na místě nepotvrdí obavy z toho, že pořadatelé jsou ve skluzu, o čemž se v minulých měsících hojně spekuluje.

Článek

Blatter stráví v Africe čtyři dny od 14. do 17. září a hodlá se přesvědčit, jaký pokrok Jihoafričané udělali. Šéf FIFA už během července na dálku pohrozil tím, že má připravené tři země, které by mistrovství mohly uspořádat, pokud by JAR selhala. Blatter mimo jiné plánuje setkání s jihoafrickým prezidentem, chystá se také navštívit Kapské Město a Johannesburg, kde vyrůstají nové stadiony.

Právě skluz při výstavbě nových stánků a především vysoká kriminalita jsou pro šéfy světového fotbalu největším strašákem, kvůli čemuž se dlouho mluví o přesunu šampionátu do jiné země. Zájem pořádat MS už dříve deklarovaly Anglie či Austrálie. Jihoafričané ale minulý měsíc upozornili, že všechno běží podle plánu.

Reklama

  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG