Hlavní obsah

V baráži o fotbalové ME do 21 let narazí Francie na Německo

V baráži o postup na fotbalové mistrovství Evropy hráčů do 21 let ve Švédsku se v jedné ze sedmi dvojic střetnou Francie s Německem. Dohromady je svedl dnešní los v Malmö. Znamená to, že po vítězích dvou předchozích ročníků z Nizozemska, kteří vypadli už v základní skupině, na závěrečný turnaj nepostoupí další fotbalová velmoc.

Článek

Mladí čeští fotbalisté poprvé po osmi letech v pátek sledovali losování jen v roli nezúčastněných diváků. Jejich šanci zmařila úterní prohra s Ukrajinou.

Los sestavil sedm dvojic, které budou hrát o postup. Největší pozornost přilákají zápasy Francie s Německem a také ostrovní derby mezi Anglií a Walesem. Jednu dvojici však tvoří také Rakousko a Finsko, jejichž týmy na mistrovství jednadvacítek ještě nikdy nehrály.

První zápasy jsou na pořadu 11. a 12. října, odvety o tři dny později. Závěrečný turnaj se bude hrát od 15. do 29. června příštího roku. Švédsko má jako hostitelská země účast zajištěnou.

Barážové dvojice:
Německo - Francie, Dánsko - Srbsko, Turecko - Bělorusko, Rakousko - Finsko, Wales - Anglie, Itálie - Izrael, Švýcarsko - Španělsko.

Reklama