Hlavní obsah

Ivan Hašek: Máme první z pěti trofejí

Fotbalový trenér Ivan Hašek si připsal další úspěch při svém působení ve Spojených arabských emirátech. V noci na pondělí jeho klub Al Ahlí vyhrál Superpohár, když v prodloužení gólem Brazilce Cledersona z pokutového kopu porazil ligového mistra Al Šabbáb 1:0. Už na jaře Haškův klub zvítězil v prestižním Prezidentském poháru a bude hrát asijskou Ligu mistrů.

Článek

Byl zápas hodně dramatický, jak napovídá výsledek?

Byl to velice těžký a vyrovnaný zápas. I když se hrálo od 22 hodin a končilo se někdy kolem jedné ráno, teplota neklesla pod 38 stupňů Celsia a vlhkost byla velmi vysoká i na přelomu dne, takže mokří byli hráči na hřišti i my na lavičce.

Jaký byl jeho průběh?

My jsme šli do vedení po šesti minutách prodloužení z penalty. V závěru jsme měli i veliké štěstí. Soupeř mohl v poslední minutě vyrovnat rovněž z pokutového kopu, ale neproměnil ho. Docela jsme si oddechli, protože by následoval rozstřel. Na hráčích byla vidět obrovská únava, ale zároveň i štěstí, protože porazit mistra a získat tuto trofej, to se tady hodně cení.

Posílili jste přes léto?

Nějaké posily přišly, ale nebylo jich tolik a hlavně tak kvalitních, jako získaly kluby z Abu Dabí. Nám navíc v Superpoháru chyběli čtyři reprezentanti Spojených Arabských Emirátů, kteří si plnili svoje povinnosti s týmem bojujícím o postup na mistrovství světa. Tady se na to tak nehledí. Když jsme zvítězili v pozměněné sestavě, je to pro mne signál, že se budeme zlepšovat.

Kdy začíná liga?

Už tento pátek a sezóna bude opět velice dlouhá a náročná. Kromě nejvyšší soutěže budeme hrát místní poháry a Ligu mistrů.

S jakým cílem Al Ahlí do nové sezóny vstupuje?

Už jsem zmínil, že soupeři hodně posílili. O titul bude bojovat polovina ligy, chceme se do něj zapojit i my. Abu Dabí pořádá příští Mistrovství světa klubů a vítěz ligy si ho zahraje. To je veliká motivace pro majitele klubů i hráče. Naši majitelé zůstávají na zemi. Chtějí, abychom vyhráli co nejvíc zápasů a hráli nahoře. O titulu přímo nemluví, ale určitě by ho brali. My budeme chtít uspět co nejlépe i v Lize mistrů a získat další trofeje. Ve hře jich je pět a tu první už máme.

Reklama

Související témata: