Hlavní obsah

Mokrý: Rezignaci nezvažujeme

PRAHA

Vedení fotbalového svazu žádnou rezignaci nezvažuje, řekl předseda ČMFS Pavel Mokrý. Odmítl tak informaci, kterou ve sportovním zpravodajství přinesla v úterý večer TV Nova. „Byla to hodně nevyvážená reportáž,“ řekl diplomaticky první muž českého fotbalu.

Článek

„Obrátili se na mne předsedové okresních svazů Jablonce a Uherského Hradiště Čičmanec a Vacenovský. Přinesli podpisy zástupců asi čtyřiceti okresů, kteří žádají svolání mimořádné valné hromady na období mezi lednem a červnem 2009. Tato žádost, či jak to nezvat, nemá všechny náležitosti. Některé podpisy jsou na ní dvakrát. Podle informací z některých okresů nebyla ani řádně projednána v okresech. Jednalo se o soukromou iniciativu osob, které se zúčastnily schůzek svolaných zmíněnými předsedy okresů. Někteří dokonce ani nevěděli, co podepisují,“ řekl v úterý večer Pavel Mokrý.

O celé záležitosti bude informovat ve středu výkonný výbor a podepsané listiny předá Legislativní radě svazu a případně i disciplinární komisi, aby přezkoumala, zda nedošlo k porušení platných fotbalových norem. „Je to možné, protože listina nemá patřičné náležitosti,“ dodal Mokrý.

Rezignaci nezvažuje on, ani nikdo z vedení ČMFS. „Jediné, co je na informaci pravdivé, že chceme svolat řádnou valnou hromadu už na červen. Zkrátíme si tak sami volební období, ale jde o praktickou záležitost, aby soutěže skončily pod jedním svazovým vedením a nové vedení a svazové komise začaly pracovat se startem nového soutěžního ročníku,“ uvedl Pavel Mokrý.

Reklama