Hlavní obsah

Hráči si za EURO rozdělí přes 50 miliónů korun

Karel FeltPrávo

Částku okolo 54 miliónů korun si rozdělí hráči a realizační tým z peněz, které Českomoravský fotbalový svaz vydělal na letošním EURO, kde česká fotbalová reprezentace nepostoupila ze skupiny. Částka je po odečtení všech nákladů spojených se startem národního týmu na červnovém šampionátu v Rakousku a Švýcarsku.

Článek

„Zatím nemáme konečná čísla. Svazu by mělo zbýt asi sto dvacet miliónů, které pokryjí minimálně rozpočet na letošní a příští rok. Po vyúčtování mistrovství Evropy devatenáctiletých zbylo osm a půl miliónu, které zřejmě půjdou mládež,“ řekl předseda ČMFS Pavel Mokrý. Poměr dělení zisku z ME je 60 procent svaz a 40 procent hráči.

Kotrba odložen

O trenérovi neúspěšné fotbalové reprezentace do 21 let Jiřím Kotrbovi výkonný výbor ČMFS ve středu nejednal. „Zatím nevypracoval hodnotící zprávu o svém působení a příčinách nepostupu ze skupiny ME. To musí udělat do říjnového jednání výkonného výboru. Po jeho prostudování rozhodneme, zda zůstane,“ uvedl Mokrý.

Kotrba už dříve řekl, že sám zvažuje, zda neupřednostní práci v českobudějovickém Dynamu a ač má platnou smlouvu se svazem, reprezentace do jednadvaceti let se nevzdá. „Uvidíme po předložení jeho zprávy. Nic nás teď netlačí, jednadvacítka před sebou nemá, bohužel, žádné zápasy,“ konstatoval Mokrý.

Chovanec šéfem trenérů

Výkonný výbor jmenoval předsedou trenérské rady ČMFS Jozefa Chovance ze Sparty. Původně měl vykonávat tuto funkci Karel Brückner, který ale převzal rakouskou reprezentaci. Další mi členy jsou trenéři Petr Rada, Karel Večeřa, Karel Jarůšek, Vítezslav Lavička, Jaroslav Hřebík (jako nový kouč reprezentace do 18 let), Ladislav Škorpil, František Komňacký, Karel Jarolím, Dušan Uhrin st., Jiří Zalabák, Jiří Nevrlý a Ladislav Valášek

Anketa Fotbalista roku 2008 bude slavnostně vyhlášena 9. 2. 2009 v Praze. Výkonný výbor ČMFS vybral tento termín a schválil i nová pravidla pro volbu a složení Fotbalové akademie. V ní mají zastoupení Sport.cz i deník Právo.

Reklama