Hlavní obsah

Za výtržnosti po duelu Baníku se Spartakem obviněn další fanoušek

OSTRAVA

V souvislosti se čtvrtečním fotbalovým zápasem Poháru UEFA mezi domácím Baníkem a Spartakem Moskva obvinili ostravští policisté dalšího fanouška. Po utkání šestatřicetiletý muž údajně hodil z rozjíždějícího se vlaku pivní láhev po policistovi stojícím na nástupišti. ČTK to řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Dodala, že incident se stal krátce po čtvrteční půlnoci v Ostravě-Přívoze. "Láhev dopadla a rozbila se asi deset centimetrů od policisty. Ten stačil včas uhnout, a neutrpěl proto žádné zranění," řekla mluvčí.

Dodala, že fanouška ostravského fotbalového klubu pak čekala cesta na protialkoholní záchytnou stanici. Navíc si vyslechl obvinění z výtržnictví a útoku na veřejného činitele. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.

Ruských fandů moc nepřejilo

Policie se před zápasem obávala řádění radikálních ruských fanoušků. Těch ale nakonec do Ostravy přijelo podstatně méně, než se očekávalo. Nakonec problémy dělali jen příznivci domácího klubu. Krátce před zápasem skupina baníkovců napadla trojici ruských fandů, které kopala. Zasáhnout museli těžkooděnci. Jeden z agresorů pak po zasahujícím policistovi hodil kelímek s pivem.

Dvacetiletý opilý mladík skončil na záchytce a jeho jednání policie zatím kvalifikovala jako přestupek. V centru města museli strážníci městské policie ještě před tím uklidňovat i čtyři opilé ruské fanoušky.

Zápas byl považován za velmi rizikový kvůli provázanosti obou fanouškovských táborů s chuligány polských klubů. Na situaci ve městě dohlíželo celý den zhruba 800 stovek policistů a strážníků za pomoci polských kolegů, policistů z jižní Moravy, jízdních oddílů ze Zlína či Brna nebo letecké služby. Obavy se ale ve čtvrtek v Ostravě nenaplnily.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň