Hlavní obsah

Šéf polského fotbalu: Euro 2012 nám nevezmou

VARŠAVA

Polsko nemá důvod obávat se, že mu evropská fotbalová unie UEFA odebere právo uspořádat v roce 2012 evropský šampionát. Bát se nemusí ani Ukrajina, s níž by mělo Polsko tuto sportovní akci organizovat. Novinářům to řekl šéf polského fotbalového svazu Michal Listkiewicz.

Článek

Výbor UEFA se na svém dvoudenním jednání na konci týdne v Bordeaux bude průběhem příprav na mistrovství ve dvou postkomunistických zemích zabývat. "Slyším stále častěji alarmující názory, že výbor se schází kvůli Euru, kvůli tomu, aby nám jej odebral. Ale to není pravda. Výbor se schází každé čtvrtletí, setkání v Bordeaux bylo naplánováno již dlouho dopředu a mistrovství bude jen jedním z bodů programu," uvedl Listkiewicz.

Členem výboru je také předseda ukrajinského fotbalového svazu Hryhorij Surkys, jemuž hlavně vděčí obě země za to, že právo k organizaci mistrovství loni na jaře získaly. Listkiewicz sice členem výboru není, ale šéf UEFA Michel Platini jej tentokrát na setkání pozval. "UEFA nezamýšlí odebrat mistrovství nám ani Ukrajině. Bude to rutinní schůze, na niž jsme se Surkysem vypracovali polsko-ukrajinskou prezentaci stavu příprav," doplnil Listkiewicz.

UEFA posílá do zemí pravidelně každé čtvrtletí hodnotící zprávu. Na začátku července obě země navštívil sám Platini, který předtím několikrát pohrozil odebráním šampionátu. "Poslední zpráva je daleko lepší než ta předchozí. Červenou barvu, která znamená velké riziko, máme u ubytovací kapacity pro fotbalové týmy a chybějí u nás pětihvězdičkové hotely. Na Ukrajině je červená u letišť a hotelů," popsal šéf polského fotbalového svazu, který zvažoval rezignaci kvůli rozsáhlé korupční aféře. Volby nového předsedy se uskuteční na konci října.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín