Hlavní obsah

Klokanům vyšel mazaný transfer - ze Slovanu přivedli dvě posily

PRAHA

Moc mazaný tah! Klokani využili momentálního pnutí ve slovenském fotbale a přivedli k Botiči dvě posily, které by jim měly vydatně pomoci v tažení za návratem do ligy - obránce slovenské jedenadvacítky Janeka a uzbeckého reprezentačního útočníka Ibragimova. „Na Tehelném poli je po příchodu nového majitele v současnosti velký přetlak hráčů,“ pochvaluje si povedený transfer ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Šéf klokanů Lukáš Přibyl si transfer dvou posil z bratislavského Slovanu pochvaluje.

Článek

Ve slovenském fotbale došlo v posledních týdnech k velké rošádě. Miliardář Ivan Kmotrík totiž prodal mistrovský celek Petržalky a od  finanční skupiny J & T, která mimochodem vlastní i fotbalovou Spartu, koupil jedenapadesátiprocentní podíl v bratislavském Slovanu. Okamžitě nasypal do klubové pokladny 90 miliónů, dalších 50 miliónů nachystal na nákup posil. Samozřejmě že ale také začal prodávat...

„Nejenže koupil většinový podíl, on si přivedl z Petržalky na Tehelné pole i spoustu hráčů, takže v  kádru Slovanu vznikl obrovský přetlak, kterého jsme využili,“ pochlubil se ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

U Botiče se tak objevil dvaadvacetiletý obránce Ivan Janek, jenž hrál pravidelně za Slovan i za slovenskou reprezentační jedenadvacítku, a společně s ním uzbecký reprezentační útočník Aziz Ibragimov.

„I jemu je dvaadvacet a hraje pravidelně za uzbecké reprezentační áčko. Startoval dokonce na mistrovství Asie, kde vstřelil dva góly. Ve Slovanu kopal dva roky a rychlostí i tahem na bránu se prosadil do základní sestavy belasích,“ referoval pro Sport.cz Lukáš Přibyl.

Obě nové akvizice přicházejí do Bohemians zatím na půlroční hostování. „Pokud se prosadí, samozřejmě že na ně uplatníme opci. Všechny papírové formality už jsou vyřízeny, takže v sobotu mohou oba nastoupit na hřišti vedoucí Čáslavi,“ pochvaloval si první muž klokanů.

„Hodně jsme o fantastických fanoušcích Bohemky slyšeli a i kvůli nim jsme do Prahy přišli. Věříme, že se nám bude dařit,“ mluvit za sebe i Ibragimova slovenský obránce Janek.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články