Hlavní obsah

Kouč Beenhakker vzal před duelem s Českem do týmu i trio hříšníků

VARŠAVA

Proti české reprezentaci si v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2010 zahrají i polské fotbalové hvězdy, které nedávno nizozemský trenér Leo Beenhakker vyřadil z kádru za nesportovní chování po přátelském utkání na Ukrajině. Před říjnovým dvojzápasem do týmu znovu povolal brankáře Artura Boruce, obránce Dariusze Dudku i záložníka Radoslawa Majewského.

Článek

Fotbalisté údajně opustili v rozporu s koučovým nařízením hotel, kde byli ubytováni, a užívali si večírku, na němž popíjeli alkohol. Přestože Beenhakker prý byl velmi roztrpčen jejich chováním, kvalifikace je pro něj důležitější než osobní spory. Hráči se tak objeví 11. října v Chórzowě v utkání proti Česku a 15. října v Bratislavě nastoupí proti slovenskému týmu.

Hrát bude i miláček fanoušků Euzebiusz Smolarek. Toho chtěl trenér pro změnu potrestat za to, že při utkání se San Marinem žádal střídání.

Fanoušci mají obavu z toho, aby se na reprezentaci neprojevila současná chaotická situace v polském svazu, jehož vedení bylo v pondělí večer suspendováno. Sám Beenhakker odmítl situaci komentovat.

Asociace FIFA a UEFA změny v polském svazu neuznaly a začaly se případem zabývat. Pokud se ukáže, že došlo k porušení regulí, může být Polsko vyřazeno ze všech mezinárodních fotbalových soutěží. Verdikt by měl padnout na jednání výkonného výboru FIFA, jež je naplánováno na 23. a 24. října.

Nominace Polska:
Brankáři: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Lukasz Fabiański (Arsenal), Wojciech Kowalewski (Iraklis Soluň),
obránci: Michal Žewlakow (Olympiakos Pireus), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznaň), Piotr Polczak (Cracovia Krakov), Jakub Wawrzyniak (Legia Varšava), Marcin Wasilewski (Anderlecht), Mariusz Jop (FK Moskva), Marcin Kowalczyk (Dynamo Moskva), Dariusz Dudka (Auxerre),
záložníci: Mariusz Lewandowski (Šachtar Doněck), Rafal Murawski, Tomasz Bandrowski (oba Lech Poznaň), Roger Guerreiro (Legia Varšava), Radoslaw Majewski (Polonia Varšava), Jacek Krzynówek (Wolfsburg), Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Rafal Boguski (Wisla Krakov),
útočníci: Euzebiusz Smolarek (Bolton), Robert Lewandowski (Lech Poznaň), Lukasz Sosin (Anorthosis Famagusta), Lukasz Piszczek (Hertha Berlín), Paveł Brožek (Wisla Krakov).
Náhradníci: Tomasz Jodlowiec (Polonia Varšava), Lukasz Gargula (GKS Belchatów), Wojciech Lobodziński (Wisla Krakov), Lukasz Zaluska (Dundee United), Pawel Golański (Steaua Bukurešť), Marek Saganowski (Aalborg), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charkov).

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín