Hlavní obsah

Maradona a spol. nechtěli hrát v Tbilisi před 4000 diváky

TBILISI

Exhibiční utkání argentinských fotbalových hvězd minulosti v čele s Diegem Maradonou v Tbilisi začalo skandálem a málem se neuskutečnilo. Jihoameričané podle agentury DPA odmítali nastoupit před pouhými 4000 diváky, kteří zavítali v sobotu večer na šedesátitisícový stadión místního Dinama.

Článek

Zápas proti gruzínské staré gardě začal za pískotu nespokojené hrstky fanoušků až se třičtvrtěhodinovým zpožděním. Do té doby nechtěli Maradona, Sergio Goycochea, Claudio Caniggia a další bývalí reprezentanti vyjít ze šatny.

Maradona se podle gruzínských médií pohádal s organizátorem, jemuž vyčítal, že na stadion, který bývá při reprezentačních zápasech vyprodaný, nedokázal přilákat víc lidí. Zápas nakonec za pískotu diváků začal a Argentinci vyhráli 5:3.

Na vině slabé návštěvy, jež kontrastovala s patnáctitisícovým davem, který Maradonu a spol. přivítal před několika dny při příletu do Gruzie, byla nejspíš cena vstupenek. Nejlevnější lístek stál v přepočtu téměř 2500 korun a navíc se začalo s prodejem teprve tři dny před zápasem.

Když si organizátoři v den zápasu uvědomili svou chybu, zlevnili vstupenky na třetinu, navíc na Maradonovu žádost později přivedli do hlediště ještě zhruba 5000 diváků zadarmo. Kvůli skandálnímu začátku se nekonala ani pozápasová tisková konference a Argentinci opustili stadion bez komentáře.

"Organizátor si myslel, že všechno ví a všechno zná. Maradona na prázdném stadionu je ale katastrofa. Jako Gruzínec se stydím," řekl mluvčí Gruzínského fotbalového svazu, jenž se na pořádání exhibice nepodílel.

Reklama