Hlavní obsah

Čech se do výběru FIFPro nedostal, předstihl ho Casillas

Český fotbalový brankář Petr Čech se do ideální jedenáctky Mezinárodní federace fotbalových profesionálů FIFPro ani na čtvrtý pokus nedostal. Do All Star byl necelými 60 000 hlasujících hráčů z celého světa vybrán brankář španělských mistrů Evropy a Realu Madrid Iker Casillas. Jako nejlepší hráč loňské sezóny byl zvolen Cristiano Ronaldo, který je také hlavním kandidátem na zisk prestižního Zlatého míče.

Článek

Šestadvacetiletý Čech byl mezi kandidáty na cenu dosud pokaždé od svého přestupu do Chelsea z Rennes v roce 2004. Do elitní jedenáctky se však zatím nikdy nedostal. V minulých letech obdržel více hlasů Ital Gianluigi Buffon a v roce 2005 Brazilec Dida.

Střelec Manchesteru United Ronaldo triumfem v anketě slavil první vítězství v bitvě s Lionelem Messim o titul nejlepšího hráče světa. Jak portugalský střelec, tak Argentinec z Barcelony jsou totiž velkými kandidáty na zisk Zlatého míče. "Vyhrát v anketě kolegů fotbalistů, kterých hlasovalo přes 50 000, je něco neuvěřitelného," řekl Ronaldo, jenž v uplynulé sezóně pomohl United k triumfu v Lize mistrů a Premier League 42 góly.

Casillase v All Star doplnilo hned pět spoluhráčů z národního týmu. Vedle kolegy z Realu Sergio Ramose, byli zvoleni i Carles Puyol a Xavi z Barcelony a liverpoolský útočník Fernando Torres. Tým pak doplnili John Terry z Chelsea, Rio Ferdinand z Manchesteru United, Steven Gerrard z Liverpoolu, Kaká z AC Milán a Messi spolu s Ronaldem z Manchesteru United.

Stálicí v hvězdném výběru je kapitán Chelsea Terry, který byl hráči zvolen v každém z ročníků ankety od jejího vzniku před třemi lety. Pozice z loňska uhájili Puyol, Gerrard, Kaká, Torres, Messi a Ronaldo.

Ideální jedenáctka podle FIFPro:
Iker Casillas (Šp./Real Madrid) - Sergio Ramos (Šp./Real Madrid), John Terry (Angl./Chelsea), Carles Puyol (Šp./Barcelona), Rio Ferdinand (Angl./Manchester United) - Steven Gerrard (Angl./Liverpool), Xavi (Šp./Barcelona), Kaká (Braz./AC Milán) - Lionel Messi (Arg./Barcelona), Fernando Torres (Šp./Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portug./Manchester United).

Reklama

Související témata: