Hlavní obsah

Snaživý brankář sklidil posměch. A jak střílí jednačtyřicetiletý mazák?

Už to tam zase padá. Nevirtuálních soutěží, kde se hraje, zvolna přibývá, Tchajwanská Premier League nabízí góly už delší dobu, v Koreji to na konci minulého týdne teprve rozjeli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Brankář týmu Taiwan Steel v utkání proti Red Lions (3:2) chtěl udržet balon ve hře za každou cenu, snažil se zabránit rohu, nadechl se k operaci na velkém prostoru, jako to dělává třeba takový Manuel Neuer z Bayernu, ale situaci tak úplně neodhadl.

Vážná chyba gólmana Pchan-Wen-Sie byla potrestána, Lin-Wej-Sie vyrovnal na 2:2, ale nakonec byl brankářův klub přece jen šťastnější. Marc Fenelus, který se v tomto zápase trefil dvakrát, skóroval na konečných 3:2.

Korejská liga začala později. Jednačtyřicetiletý Lee Dong-guk se trefil hned v prvním kole a zaznamenal tak gól i v 22. sezoně, do které ve své zemi nastoupil. Bývalý reprezentant během své kariéry prošel i bundesligovými Brémami nebo anglickým Middlesbrough. V národním týmu má na kontě 105 startů a 33 branek. Obhájce titulu Čonbuk teď jeho zásluhou v prvním zápase soutěže zvítězil nad So-wonem.

Reklama

Související témata: