Hlavní obsah

V nominaci na nejlepšího fotbalistu FIFA není ani jeden Čech

CURYCH

Ani jednoho zástupce nemá Česká republika v nominaci na nejlepšího fotbalistu světa, kterého každoročně vyhlašuje mezinárodní federace FIFA. V předchozích dvou letech se o cenu ucházel brankář Chelsea Petr Čech, předloni také záložník Arsenalu Tomáš Rosický. Vítěz bude vyhlášen 12. ledna na galavečeru v opeře v Curychu.

Článek

Mezi třiadvacítkou zveřejněných jmen nechybí loňský vítěz Brazilec Kaká z AC Milán, ani dva největší favorité letošního 18. ročníku Portugalec Cristiano Ronaldo z Manchesteru United a Lionel Messi z Barcelony.

Největší zastoupení má v anketě reprezentačních trenérů a kapitánů Španělsko. Mezi třiadvaceti jmény je hned šest fotbalistů z týmu úřadujících mistrů Evropy - Iker Casillas, Cesc Fábregas, Andrés Iniesta, Fernando Torres, David Villa a Xavi Hernandez.

Z českých fotbalistů si v minulosti v anketě nejlépe vedl bývalý reprezentant Pavel Nedvěd, který obsadil v letech 2003 a 2004 čtvrtá místa.

Nominace hráčů v abecedním pořadí:
Adebayor (Togo/Arsenal), Agüero (Arg./Atl. Madrid), Aršavin (Rus./Petrohrad), Ballack (Něm./Chelsea), Buffon (It./Juventus), Casillas (Šp./Real Madrid), Deco (Portug./Chelsea), Drogba (Pobř. slonoviny/Chelsea), Eto'o (Kam./Barcelona), Fabregas (Šp./Arsenal), Gerrard (Angl./Liverpool), Ibrahimovic (Švéd./Inter Milán), Iniesta (Šp./Barcelona), Kaká (Braz./AC Milán), Lampard (Angl./Chelsea), Messi (Arg./Barcelona), Ribéry (Fr./Bayern Mnichov), C. Ronaldo (Portug./Manchester United), Terry (Angl./Chelsea), Torres (Šp./Liverpool), Van Nistelrooij (Niz./Real Madrid), Villa (Šp./Valencia), Xavi (Šp./Barcelona).

Reklama