Hlavní obsah

Tevez vyzval kouče Maradonu, aby používal hlavu

Carlos Tevez se jako první ze špičkových argentinských fotbalistů otevřeně vyjádřil k angažování Diega Maradony na post hlavního trenéra národního týmu. Kapitánovi mistrů světa z roku 1986 především doporučil, aby se tolik neřídil emocemi.

Článek

"Diego teď musí myslet hlavou, ne srdcem," řekl útočník Manchesteru United. Podle něj nečeká jednoho z nejlepších hráčů fotbalové historie, který však má minimální trenérské zkušenosti, nijak lehká role. "Je těžké vést tým, jako jsme my, složený z hráčů, kteří jsou hvězdami ve svých klubech," dodal čtyřiadvacetiletý Tevez.

Velké postavy světového fotbalu Pelé či Franz Beckenbauer se k Maradonovu angažmá na horkém trenérském křesle stavějí poměrně optimisticky. "Těším se, protože Maradona přinese do fotbalu vzrušení. Snad tahle nabídka přišla ve správný čas, aby dostal svůj bouřlivý život pod kontrolu," narážel Beckenbauer na Maradonovy problémy s alkoholem a drogami, které ho před několika lety málem zabily.

Legendární Brazilec Pelé přikládá velký význam tomu, že jako generální ředitel bude s Maradonou spolupracovat trenér zlatého týmu z MS v Mexiku 1986 Carlos Bilardo. Když ho bude poslouchat, může mu prý hodně pomoci. "Maradona se od něj může hodně naučit," poznamenal Pelé. Stejně jako Beckenbauer však upozornil, že skvělý fotbalista nemusí být automaticky výborným trenérem.

Osmačtyřicetiletý Maradona, kterého premiéra na lavičce čeká 11. února proti Francii, si nic nedělá z toho, že někteří kritici poukazují na jeho nezkušenost. "Tomu se musím prostě smát. Byl jsem bezmála dvacet let v argentinských reprezentacích, fotbal se nezměnil," řekl reprezentační kouč, který jako trenér na lavičce seděl jen v polovině 90. let při 23 zápasech v provinčních domácích klubech.

Reklama