Hlavní obsah

Platini už je v Praze, čeká ho maratón jednání

PRAHA

Předseda Evropské fotbalové unie (UEFA) Michel Platini dorazil krátce před polednem do České republiky, kde v pátek absolvuje řadu jednání. Do Prahy zavítal šéf evropského fotbalu po více než sedmi letech, naposledy se na české půdě v říjnu roku 2001 objevil Platiniho předchůdce Lennart Johansson.

Článek

Návštěvou České republiky zakončí Platini svůj nabitý program v tomto týdnu, kdy navštívil také Bulharsko, Albánii a Rumunsko. Právě z Bukurešti třiapadesátiletý trojnásobný nejlepší fotbalista Evropy dorazil před polednem leteckým speciálem na staré ruzyňské letiště.

Slavného Francouze, kterého na cestě doprovází jeho asistent Kevin Lamour a šéf asistenčních programů UEFA Pascal Torres, ve vládním salonku přivítali šéf ČMFS Pavel Mokrý se svazovým místopředsedou Jaroslavem Vackem a generálním sekretářem Rudolfem Řepkou. "Pan Platini říkal, že je už po celém týdnu a mnoha jednáních dost unavený, ale do Prahy se prý hodně těšil," řekl Řepka.

Šéf UEFA se svými kolegy pak zamířil do hotelu Praha, kde s představiteli svazu poobědvali. Ve tři hodiny odpoledne se Platini setká s vicepremiérem Alexandrem Vondrou, poté jej přijme předseda poslanecké sněmovny Miloslav Vlček. V 19:30 se Platini přesune do hotelu Intercontinental na slavnostní večeři, na niž jsou pozváni i vybraní úspěšní čeští fotbalisté.

To, co Platini se zástupci fotbalového svazu nestihne projednat dnes, přijde na program při sobotní pracovní snídani. Pak jeho návštěva Prahy skončí a šéf UEFA se vrátí do svého sídla ve švýcarském Nyonu.

Reklama