Hlavní obsah

Capello šokoval nominací mladého obránce Mancienneho

LONDÝN

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello se v nominaci na středeční přátelské utkání s Německem postaral o velké překvapení, když k prestižnímu souboji povolal dvacetiletého obránce Michaela Mancienneho. Odchovanec Chelsea dosud neodehrál v Premier League ani jediné utkání a v současnosti je na hostování v druholigovém Wolverhamptonu.

Článek

V úterý měl Mancienne nastoupit za anglickou jednadvacítku v přípravě proti stejně starému českému výběru v Sheffieldu, místo toho si zahraje v Berlíně s vicemistry Evropy.

Stoper či pravý bek patří k největším talentům anglického fotbalu a prošel všemi juniorskými reprezentacemi. Letos měl blízko k tomu, aby pronikl do užšího kádru Chelsea, ale trenér Luiz Felipe Scolari ho nakonec poslal na hostování do druhé ligy, kde pomáhá Wolverhaptonu v boji o postup. Předchozí dvě sezóny strávil Mancienne na hostování v Queens Park Rangers.

"Je to ohromná pocta. Připravoval jsem se myšlenkami na zápas s jednadvacítkou, ale tohle je skvělá zpráva," reagoval na Capellovo rozhodnutí Mancienne. Nahradí mimo jiné stopera Ria Ferdinanda, který se stejně jako jeho spoluhráč z Manchesteru United Wayne Rooney z nominace omluvil kvůli zranění.

Beckham v nominaci chybí

Mezi vybranými chybí i David Beckham, který zatím nevyrovná rekord Bobbyho Morrea v podobě 108 zápasů za národní tým. Více utkání za anglickou reprezentaci žádný hráč do pole neabsolvoval.

"Tohle je můj systém. V týmu můžete být jen tehdy, když jste zdraví a hrajete. Poslední zápas odehrál před třemi týdny. Kdyby byl v play-off, bylo by to jiné," řekl Capello na adresu záložníka Los Angeles, které se do vyřazovacích bojů MLS nedostalo. Kvůli národnímu týmu si Beckham od ledna domluvil hostování v AC Milán.

Reklama

Související témata: