Hlavní obsah

Rakouský tisk přemítá, zda bude Turecko Brücknerovi znovu osudné

VÍDEŇ

Turecko se stalo Karlu Brücknerovi už jednou osudným, připomíná v úterý rakouský tisk vyřazení české reprezentace na červnovém evropském šampionátu. Ve středu se Brückner, tentokrát jako trenér Rakušanů, utká s Turky znovu a přípravný zápas ve Vídni by mohl být opět jeho loučením.

Článek

Už delší dobu se totiž ví, že po zápase s Tureckem se bude znovu ve vedení svazu jednat o budoucnosti trenéra, jehož pozice je navíc oslabena nedávnou rezignací jeho hlavního stoupence, předsedy svazu Friedricha Sticklera. Nový šéf Kurt Ehrenberger by na lavičce národního týmu prý raději viděl rakouského trenéra.

Brückner už minulý týden prohlásil, že se podobnými spekulacemi nezabývá, a víc toho od něj rakouští novináři neslyšeli. V neděli odřekl účast na besedě v televizním studiu a v pondělí nepřijel na tiskovou konferenci svazu do Vídně. Deník Österreich dokonce napsal: Jeho dny jsou sečteny!

A zdá se, že i hráči nechávají svého šéfa na holičkách, jako by se ho chtěli zbavit, konstatují rakouská média. Jedna omluva totiž stíhá druhou a Brücknerovi se už před zápasem prakticky rozpadla sestava, kterou si chtěl vyzkoušet.

Hráči opouštějí potápějící se loď

Po obou brankářích Alexanderu Manningerovi a Jürgenu Machovi se omluvili i nejlepší střelec ligy Marc Janko, útočníci Mario Haas a Stefan Maierhofer a nejnověji i obránce Emanuel Pogatetz. Navíc se znovu zranil záložník Ümit Korkmaz, od něhož si nejen Brückner hodně sliboval.

Ze sestavy tak zbylo torzo a Brücknerův asistent Andreas Herzog řekl nahlas to, co si mnozí jen myslí: "O víkendu budou všichni, s výjimkou Korkmaze, zase fit a budou za své kluby hrát."

Prchají hráči z potápějící se lodi? Ptá se rakouský tisk. A soudí, že pravděpodobně ano.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín