Hlavní obsah

Ukrajinská vláda převzala přípravy fotbalového ME 2012

KYJEV

Ukrajinská vláda převzala do vlastních rukou organizaci fotbalového mistrovství Evropy v roce 2012, které má země uspořádat společně s Polskem. Vláda kvůli kritice stavu příprav ze strany UEFA rozpustila agenturu, která měla šampionát na starosti, a bude na přípravy dohlížet sama prostřednictvím nově vytvořené skupiny padesáti odborníků. Agentuře Interfax to po zasedání kabinetu oznámil vicepremiér Ivan Vasjunyk.

Článek

Zatímco agentura organizující šampionát fungovala od začátku letošního roku nezávisle, nové sdružení bude přímo podřízeno vládě. Bude muset vyřešit problémy s váznoucí výstavbou stadionů i infrastruktury.

Tyto potíže byly hlavním důvodem, proč UEFA uvažovala o odebrání šampionátu oběma zemím. Na zářijovém zasedání rozhodla, že jim pořadatelství ponechá.

Ve druhé pořadatelské zemi dnešní krok ukrajinské vlády nevyvolal žádný velký zájem. Polský ministr sportu Miroslaw Drzewiecki to považuje jen za technickou úpravu současného stavu. "Toto rozhodnutí je jen reakcí na požadavky a očekávání UEFA. Jejím přáním bylo, aby Ukrajina zavedla podobný model, jaký funguje v Polsku," poznamenal.

Ukrajinská vláda navíc schválila detaily rekonstrukce stadiónu v Kyjevě, která by měla stát více než dvě miliardy hřiven (přes 6,5 miliardy korun).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články