Hlavní obsah

FIFA chce dát zemím více času na přípravu mistrovství světa

JOHANNESBURG

Mezinárodní fotbalová federace FIFA zvažuje, že o pořadatelích mistrovství světa v letech 2018 a 2022 rozhodne už za dva roky. Chtěla by tak organizátorům dopřát více času na vybudování potřebné infrastruktury.

Článek

"Myslíme si, že sedm let je pro zemi minimum, aby zajistila vše potřebné pro konání šampionátu," řekl agentuře Reuters generální sekretář FIFA Jerome Valcke. "Proto se země budou o šampionát v roce 2018 ucházet už v příštím roce a koncem dalšího roku vybereme pořadatele," dodal.

Podle Valckeho je Jihoafrická republika jasným důkazem, že na přípravu mistrovství je třeba více času. Pořadatelství šampionátu pro rok 2010 dostala před čtyřmi lety a už teď je včasné dokončení šesti nových stadionů a potřebné infrastruktury v ohrožení. "Šest let je minimum. Mnoho projektů v Jihoafrické republice bude hotovo až těsně před zahájením mistrovství," uvedl.

O šampionát v roce 2018 projevily zájem Austrálie, Belgie společně s Nizozemskem, Čína, Anglie, Mexiko, Rusko, Španělsko s Portugalskem a USA.

Reklama