Hlavní obsah

Podle Mourinha si Ronaldo Zlatý míč nezaslouží

ŘÍM

Trenér fotbalistů Interu Milán José Mourinho se opět postaral o pořádný rozruch. Kontroverzní portugalský kouč prohlásil, že jeho krajan Cristiano Ronaldo si Zlatý míč nezaslouží. "Byl bych radši, kdyby Zlatý míč získal jeden z mých zahraničních hráčů v Interu," řekl Mourinho v rozhovoru pro televizní stanici Sky Italia a dodal, že pro Ronalda bude těžko hledat slova chvály.

Článek

Mourinho mohl mít na mysli třeba Zlatana Ibrahimovice. Během sezóny totiž šéf Interu Massimo Moratti prohlásil, že švédský reprezentant by si Zlatý míč zasloužil. S kritikou přišel také francouzský reprezentant Franck Ribéry. Záložník Bayernu Mnichov si však nestěžoval na Ronaldův triumf, ale na vlastní umístění.

"Ronaldovo vítězství mě nepřekvapuje. Sám bych pro něj hlasoval," řekl listu L'Equipe. "Abych však byl upřímný, jsem zklamaný ze svého umístění. Měl jsem v Bayernu skvělou sezonu, po zranění jsem zpět ve skvělé formě a všude mě vynášejí do nebes," dodal Ribéry, který v anketě skončil na 16. místě.

Třiadvacetiletý Ronaldo v uplynulé sezóně dovedl Manchester k vítězství v anglické lize i v Lize mistrů, do sítě soupeřů nasázel ve všech soutěžích celkem 42 branek. Tradiční anketu magazínu France Football s přehledem vyhrál před druhým Lionelem Messim z Barcelony a třetím Fernandem Torresem z Liverpoolu. Hráč Manchesteru United získal Zlatý míč po 40 letech. Před Ronaldem se to naposledy povedlo v roce 1968 legendárnímu Georgi Bestovi.

Reklama