Hlavní obsah

Abramovič přispěje pěti milióny na Hiddinkův plat v Rusku

MOSKVA

Miliardář Roman Abramovič pošle na konto ruské fotbalové unie pět miliónů dolarů (asi 102 miliónů korun), aby měla na plat reprezentačního trenéra Guuse Hiddinka. Podle listu Sovětskij Sport se majitel Chelsea na finanční pomoci dohodl na nedávné schůzce s šéfem unie a ministrem sportu Vitalijem Mutkem a ředitelem národní fotbalové akademie Sergejem Kapkovem.

Foto: Archiv

Roman Abramovič (vlevo) s rodinou

Článek

"Je pro nás velmi důležité, aby Guus neměl starosti o svou budoucnost a budoucnost národního týmu," řekl deníku Kapkov na adresu kouče, který s týmem postoupil na mistrovství Evropy do semifinále a v kvalifikaci světového šampionátu je s Ruskem třetí.

Abramovičova finanční podpora přišla krátce poté, co si Hiddink postěžoval na vyplácení prémií v ruské reprezentaci. Nizozemský kouč problémy s vyplácením bonusů neměl, jeho asistenti však prý ještě nedostali zaplaceno za letní Euro. "Věřím Romanovi," prohlásil Hiddink s tím, že Abramovič mu prý slíbil, že pokud by ruský svaz měl kvůli celosvětové ekonomické krizi potíže, zaplatí dvaašedesátiletému trenérovi ze svého.

Reklama

Související témata: