Hlavní obsah

Internacional jako první brazilský klub vyhrál Jihoamerický pohár

PORTO ALEGRE

Jihoamerický pohár vyhrál poprvé v historii brazilský klub. Fotbalisté Internacionalu o triumfu v obdobě evropského Poháru UEFA rozhodli na domácím stadiónu v Porto Alegre díky remíze 1:1 v prodloužení s Estudiantes. První zápas v Argentině vyhrál Internacional 1:0.

Článek

Skóre utkání otevřel obránce Estudiantes Agustin Alayes v 65. minutě. Do konce normální hrací doby další gól nepadl a zápas zamířil do prodloužení. V něm před 50 000 fanoušky rozhodl o remíze, která Internacionalu stačila k zisku poháru, ve 115. minutě bývalý útočník Lyonu Nilmar. Estudiantes poté neudrželi nervy na uzdě a v posledních dvou minutách přišli po červených kartách o vyloučeného Rodriga Brana a Maura Boselliho.

Internacional se do krátké historie poháru, který odstartoval před šesti lety, zapsal také jako jediný neporažený šampion a první brazilský finalista.

Brazilský klub triumfem navázal na své úspěchy z posledních dvou let. V roce 2006 vyhrál Pohár osvoboditelů, jihoamerickou obdobu Ligy mistrů, a mistrovství světa klubů. Letos získal titul mistra brazilské provincie Rio Grande do Sul.

Jihoamerický pohár - finále:
Internacional (Braz.) - Estudiantes (Arg.) 1:1 po prodl. (0:1, 0:0), první zápas 1:0, vyhrál Internacional.

Reklama