Hlavní obsah

Fotbalisté ze tří zemí budou v hale bojovat o Pohár města Ostravy

OSTRAVA

Prvoligoví fotbalisté Baníku Ostrava budou hlavní atrakcí mezinárodního halového turnaje O pohár města Ostravy, který se po roční odmlce v sobotu uskuteční na zimním stadionu Sareza v Porubě. O putovní trofej a především cílovou prémii 200 tisíc korun pro vítěze budou dále bojovat druholigové Karviná a Vítkovice, slovenské Zlaté Moravce s Dubnicou a druholigový maďarský celek Vác-Újbuda LTC.

Článek

Dva roky starý triumf z premiérového ročníku patří Slezskému FC Opava, ale prvenství obhajovat nebude. Jeho start organizátorům rozmluvili zástupci bezpečnostních složek ve městě, které se obávaly konfliktů s fanoušky Baníku. "Podmínkou policie, aby se turnaj mohl hrát v hale Sarezy, bylo, že uvidí seznam klubů, které jsou pozvány," řekl na pondělní tiskové konferenci náměstek primátora Zdeněk Trejbal.

Pořadatelé, město Ostrava ve spolupráci s Baníkem, proto letos obeslali kluby s nekonfliktní základnou příznivců. "Opavu jsme chtěli, ale po konzultaci s policejními složkami jsme od toho upustili. Nechtěli jsme jít do rizika možných konfliktů. Vedení Opavy to pochopilo," uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Kvůli obavám z řádění chuligánů byl zrušen loňský ročník. Policie se začala obávat možného násilí mezi fanoušky po ligovém utkání Baníku se Spartou, které provázely nepokoje v hledišti. Zapleteni do nich byli i příznivci polských Katovic, jež na turnaji měly rovněž startovat

Turnaj se hraje v sobotu od 10 hodin na 2x15 minut ve dvou tříčlenných skupinách, ze kterých první dva týmy postoupí do semifinále. Vítěz získá 200 tisíc korun, poražený finalista 150 tisíc, ale i fotbalisté posledního týmu si odnesou jako cenu útěchy 25 tisíc. "My hráčům rozdělíme padesát procent částky, kterou si na turnaji vykopou. Je jen na nich, jaký si před vánocemi dají dárek," řekl Trucha.

Složení základních skupin:
Skupina A: Baník Ostrava, Vítkovice, ViOn Zlaté Moravce.
Skupina B: MFK Dubnica, Karviná, Vác.

Reklama

Související témata: