Hlavní obsah

Brankář Čech je v nominaci na nejpopulárnějšího fotbalistu světa

WIESBADEN

Brankář Petr Čech se jako jediný český fotbalista objevil mezi stovkou nominovaných hráčů na nejpopulárnějšího aktivního fotbalistu světa. V anketě pořádané Mezinárodní federací fotbalových historiků a statistiků rozhodnou uživatelé internetu, kteří mohou na stránkách www.IFFHS.de hlasovat do začátku ledna.

Článek

Zástupci IFFHS z více než 70 zemí světa vybrali stovku hráčů na základě herních výkonů a četnosti hráčova výskytu v médiích. Díky tomu se do ankety dostal i Čech, který je v posledních letech mezi českými fotbalisty jasnou mediální jedničkou. Hned sedm fotbalistů mají v nominaci mistři Evropy Španělé, o jednoho méně pak Brazilci.

Pětadvacetiletý Čech však podle průběžných výsledků hlasování nemá příliš šancí na lepší umístění. Gólmanovi londýnské Chelsea zatím patří 67. pozice těsně před klubovým spoluhráčem Didierem Drogbou. Necelý měsíc před ukončením hlasování překvapivě vede honduraský útočník Benfiky Lisabon David Suazo před egyptským reprezentantem Mohammedem Abútrikou. Nejlepší fotbalista Evropy za uplynulý rok Portugalec Cristiano Ronaldo je dvacátý.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň