Hlavní obsah

Bývalý šéf bulharských fotbalových sudích byl zatčen za korupci

SOFIA

Bývalý šéf bulharských fotbalových rozhodčích Borislav Alexandrov byl obviněn z korupce. Podle státní zástupkyně se pokusil ovlivnit několik sudích, aby zmanipulovali výsledky sedmi prvoligových zápasů.

Článek

Podle státní zástupkyně se Alexandrov ve třech případech pokusil ovlivnit výsledky klubu Belasica Petrič. Agentura Reuters uvedla, že v rámci vyšetřování byl také obviněn svazový funkcionář a bývalý mezinárodní rozhodčí Ivan Levkov. Ten byl zatčen už v září po obvinění z přijímání úplatků.

Bulharské úřady přišly s obviněním dva měsíce poté, co byl Alexandrov kvůli údajnému ovlivňování výsledků suspendován vedením svazu, které rozpustilo celou komisi rozhodčích a dva sudí dostali doživotní tresty.

Fotbal v Bulharsku se nachází v neutěšené situaci, kterou podtrhují další aféry. Naposledy majitel Levski Sofia Todor Batkov prohlásil, že v bulharské lize se uplácí již několik let. Loni byl zavražděn prezident klubu z Plovdivu, další šéf druholigového týmu byl postřelen a letos v květnu byl unesen ředitel Litexu Loveč i jeho manželka.

Reklama

Související témata: