Hlavní obsah

Dvě Bohemky se spojily a chtějí hráče z té vršovické

PRAHA

Dostat původní klub z konkurzu a získat zpět hráče, kteří mu patřili, to je cíl spojení dvou ze tří fotbalových subjektů nesoucích jméno Bohemians. Možná tak přichází čas války o hráče, kteří byli v únoru 2005 převedeni ze zadluženého klubu do tehdy nových Bohemians 1905, dnes patřících do druhé nejvyšší soutěže.

Článek

„S mládeží jich je pět set,“ uvedl ve čtvrtek šéf prvoligových Bohemians Karel Kapr, který spojil síly s Michalem Vejsadou, zástupcem zadlužené společnosti, která je v konkurzu, ale nárok na tehdejší hráče nepřestala uplatňovat.

Podle Kapra správce konkurzní podstaty Tuma už podal návrh na přeregistrování hráčů s tím, že převod schválený bývalým správcem Humlem je neplatný. „Morávek, Kadlec, Huňa,“ vypočítával Kapr fotbalisty, jichž se převod týkal. Někteří už mezitím odešli jinam. „Je to od Kapra jednostranná interpretace, dál normálně fungujeme, s hráči počítáme,“ vyjádřil se šéf Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Kapr očekává, že se záležitostí bude už v úterý zabývat vedení svazu. Šéf svazové legislativy Marcel Petrásek to ovšem podle ČTK nepředpokládá. „Je to věc právníků,“ naznačil Kapr, že počítá se soudním pokračováním. Spor se táhne od roku 2005, kdy uvalili konkurz na Vejsadův FC Bohemians. Fandové pak založili Bohemians 1905. Kapr jméno Bohemians získal pro svůj střížkovský klub od tělovýchovné jednoty.

Zisk práv na hráče by spojeným Bohemians pomohl řešit starý dluh asi 25 miliónů. „Naše první kroky povedou k tomu, abychom pravou Bohemku vyvedli z konkurzu, poplatili věřitele a pokračovali v tradici. Chceme jeden silný tým,“ dodal Kapr.

Reklama