Hlavní obsah

UEFA popřela tvrzení, že by mohlo Euro pořádat jen Polsko

VARŠAVA

Zástupci UEFA popřeli informace, že by mohlo fotbalové mistrovství Evropy v roce 2012 uspořádat jen Polsko, pokud nestihne být včas rekonstruován stadion v Kyjevě. To řekl údajně polskému listu Dziennik prezident UEFA Michel Platini, i když ještě před měsícem tvrdil, že šampionát budou Polsko s Ukrajinou hostit pouze společně. Tyto informace nyní kategoricky popřel mluvčí evropské federace William Gallard.

Foto: www.veltins-arena.de

Fotbalový stadión v Gelsenkirchenu - ilustrační foto

Článek

"Kyjev je opravu problém. Jestli se tam bude výstavba protahovat, existuje možnost, že by Polsko mohlo turnaj pořádat samotné," citoval list Platiniho. Bývalý francouzský fotbalista přitom během listopadové návštěvy České republiky tvrdil, že Polsko a Ukrajina budou turnaj pořádat pouze společně. Podle požadavků UEFA nesmí být Kyjev z turnaje vynechán.

Šéf UEFA také prohlásil, že šampionát bude Polsku a Ukrajině odebrán jen ve výjimečném případě a zamítl jeho případné stěhování do Německa. "Německo? Pouze když 12. června budou na stadiónu ve Varšavě stále pracovat buldozery, ale o tom dost pochybuji," uvedl.

Polsko i Ukrajina byly vedením UEFA několikrát napomínány za otálení s výstavbou stadiónů a infrastruktury. Oběma zemím dokonce bylo pohrozeno, že pokud nesplní stanovené termíny, o šampionát přijdou.

Reklama

Související témata: