Hlavní obsah

Internacionálové ladí formu na závěr roku

PRAHA

Nedají si pokoj ani o Vánocích. Pro fotbalové internacionály je naopak závěr roku obdobím prestižního měření sil. Také letos se v pátek 26. prosince uskuteční v hale Slavie tradiční vánoční turnaj a internacionálové Sparty a Slavie pak zakončí rok silvestrovským derby.

Článek

Lenošit mohou o Vánocích jen chvilku. Internacionálové mají na paměti, že na Štěpána je čeká tradiční bitva. Vánoční turnaj v hale pražské Slavie má název o Velkou cenu Chance a představí se v něm osm týmů. Slavia, Dukla, Prešov a Brno ve skupině A, Sparta, Nike, Jablonec a Bohemians ve skupině B.

„Posledních dvou ročníků se zúčastnil i Rapid Vídeň. Požadavky Rakušanů však byly neúměrné, proto se místo nich premiérově představí Jablonec,“ říká Václav Čičatka, ředitel pořádající reklamní agentury NIO Sport.

Turnaj je vypsán pro hráče nad 40 let, každý tým může povolat dva „mladíky“ nad 35 let. Vítězství obhajuje Slavia a pořadatelé se těší, že ve 14. ročníku padne jubilejní 1400. gól.

Sparta má co napravovat

Slávisty a sparťany pak čeká v Edenu další prestižní zápas, silvestrovské derby. Bez ohledu na jeho výsledek budou mít v zimě navrch červenobílí, kteří kralují nejen Praze, ale i celé Gambrinus lize. „Tak, tak, ani případná výhra na Silvestra špatné podzimní výsledky Sparty nenapraví,“ souhlasí Jan Berger, jedna z letenských ikon. Ze zdravotních důvodů tentokrát nenastoupí.

Silvestrovský program zahájí v 9:00 žáci, po nich přijde na řadu derby veteránů nad 50 let a na závěr hlavní zápas pro hráče nad 35 let. Přímý přenos odvysílá Česká televize.

„Loni byli naši veteráni rozčarovaní tím, že Sparta proti nim nasadila mladíky typu Frýdka či Bažanta. Pokud to soupeř udělá znovu, tak bychom snad ani nenastoupili,“ varuje Jan Mareš, šéf staré gardy Slavie.

V hlavním utkání by se v sešívaném dresu měli představit Kuka, Knoflíček, Pěnička, Řehák či trumf Luděk Zelenka, na soupisce letenského rivala jsou třeba Chovanec, Straka, Siegl, Baranek nebo Vonášek.

Reklama