Hlavní obsah

Fotbalový král Pelé si zahraje v animovaném filmu

BOMBAJ

Bývalý brazilský fotbalista Pelé bude ústřední postavou nového animovaného filmu, který se připravuje v Indii. Osmašedesátiletá legenda tak napodobí basketbalistu Michaela Jordana, jenž si s malovanými postavičkami zahrál ve filmu Space Jam.

Článek

"Pelé bude hlavní postavou animovaného filmu postaveného na fotbalu," uvedl Sureš Kumar, předseda společnosti Compact Disc India, která vlastní marketingová práva na aktivity spojené s trojnásobným mistrem světa. "Je však ještě předčasné mluvit o scénáři," dodal.

Informaci potvrdili i zástupci brazilské společnosti zastupující Pelého. Ti poukazují na to, že animovaný film je ideálním prostředkem pro získání popularity u dětí a mladých diváků. Do kin by měl přijít tento film zhruba v polovině roku 2010. Pelé by měl mít konečné slovo při tvorbě scénáře a měl by se podílet i na propagaci.

Míčový kouzelník z Brazílie už se na filmovém plátně objevil ve snímku Nerovný zápas (Escape to Victory) z roku 1981. Zde si zahrál roli fotbalisty v zajateckém táboře během druhé světové války po boku Sylvestra Stalloneho či Maxe von Sydowa.

Reklama