Hlavní obsah

Manchester United je po vítězství 5:3 nad Ósakou ve finále MS klubů

JOKOHAMA

Manchester United potvrdil roli favorita a postoupil do finále mistrovství světa klubů. Letošní vítězové evropské Ligy mistrů porazili ve čtvrtečním semifinále v Jokohamě japonskou Gambu Ósaka po šestigólové přestřelce v závěrečné čtvrthodině 5:3.

Článek

V nedělním finále se Manchester utká s ekvádorským klubem LDU Quito, Ósaku čeká duel o třetí místo s mexickým celkem CF Pachuca.

Svěřenci trenéra Alexe Fergusona, kteří byli přímo nasazeni do semifinále, vedli díky trefám Vidiče a držitele Zlatého míče Cristiana Ronalda po poločase dvougólovým rozdílem. Van der Sar držel čisté konto do 74. minuty, kdy odstartoval závěrečný brankostroj Jamazaki.

Svým snížením však pouze vyprovokoval hráče United k tříbrankové smršti mezi 75. a 79. minutou, kdy se dvakrát trefil Rooney, jednou Fletcher a anglický klub zvýšil na hrozivých 5:1. Úřadujícím šampionům asijské Ligy mistrů se nicméně podařilo ještě v samém závěru dvěma brankami zkorigovat výsledek do přijatelné podoby.

"Řekl bych, že si fanoušci za své peníze přišli na své. Nevím, jaký by byl výsledek, kdyby Edwin van der Sar nepředvedl tři skvělé zákroky," uvedl po zápase Ferguson. "Soupeř hrál velmi dobře, měl dobrý pohyb. To ukazuje, jak se japonský fotbal zlepšil," dodal slavný Skot.

MS klubů:
Semifinále:
Manchester United - Gamba Ósaka 5:3 (2:0)
Branky: 75. a 79. Rooney, 28. Vidič, 45+1. Ronaldo, 78. Fletcher - 74. Jamazaki, 85. Endo z pen., 90+1. Hašimoto.
O 5. místo:
Adelaide - Al Ahlí 1:0 (1:0).

Reklama

Související témata: