Hlavní obsah

Spartě unikl triumf v Bican Cupu až po penaltách

PRAHA

Víc než silná konkurence se sešla v hale Slavie v Edenu. Letošního 26. ročníku Bican Cupu pro fotbalové dorostence do 17 let se zúčastnila nejen domácí mužstva, ale také týmy z Německa, Slovenska, Rakouska či Maďarska. Pohár získal Eintracht Frankfurt, který ve finále porazil až po penaltovém rozstřelu Spartu.

Článek

Finále nabídlo pořádné drama. Martin Frýdek junior vyrovnal na 3:3, ani to však Spartě k celkovému triumfu nestačilo. V závěru mohli vítězství na svou stranu strhnout jak nápaditější Letenští, tak fyzicky vyspělejší Frankfurt. Hru Pražanů dirigovali s velkým přehledem hrající kapitán Krch a technicky skvěle vybavený Kadeřábek. Penaltová loterie vyšla lépe Eintrachtu, který si tak odvezl trofej pro vítěze turnaje.

Soutěž nabídla utkání plná střetů, soubojů u mantinelů, často i tvrdých faulů, nespočet střel a branek, ale také skvělé zákroky brankařů.

Pořádající Slavia neobhájila loňský triumf, v utkání o 7. místo rozstřílela Nitru. „Kvalita turnaje je opravdu veliká. Navíc systém je takový, že každý zápas je důležitý. Míč je také neustále ve hře a padá hodně branek, což přidává na atraktivitě,“ poukázal trenér slávistického dorostu Daniel Abrahám.

Konečně pořadí Bican Cupu: 1. Eintracht Frankfurt, 2. AC Sparta Praha, 3. MŠK Žilina, 4. 1. FC Norimberk, 5. Borussia Mönchengladbach, 6. MFK Košice, 7. SK Slavia Praha, 8. FC Nitra, 9. FC Honvéd Budapešť, 10. SK Dynamo České Budějovice, 11. SK Sturm Graz, 12. FK Dukla Praha.

Finále: Frankfurt - Sparta 3:3 (na penalty 3:2). Semifinále: Norimberk - Frankfurt 3:4, Žilina - Sparta 4:7. O 3. místo: Norimberk - Žilina 5:7. Nejlepší střelec: 9 - Schmitt (Norimberk). Nejlepší brankář: Horn (Frankfurt). Nejlepší hráč: Škvarka (Žilina).

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň